Laste õpitingimused paranevad

Kairit Pihlak
, Rakvere abilinnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairit Pihlak.
Kairit Pihlak. Foto: Erakogu.

Juba mõnda aega laevad suvevaheajal ennast õpilased ja õpetajad. Koolidel ja kohalikel omavalitsustel on plaanid uueks õppeaastaks valmis ja ettevalmistused käsil. Rakvere linna hariduselu arengusuunad toovad sügisel kaasa mitu uut olukorda.

Sügiseks esimesse klassi registreerimine tõestas, et linnas jätkub igasse kooli piisavalt õpilasi ning konkurents koolide vahel on ühtlustunud. Meil on kõik koolid võrdselt head, vanemad on hakanud rohkem arvestama kodulähedust, kooli eripära, oskavad hinnata tugiteenuste olemasolu. Just viimane on tänapäeva koolis muutunud aina olulisemaks, sest õpiraskuste ja käitumishäiretega laste arv kasvab.

Kui seni oli linna õpiraskustega laste jaoks lahendus Kadrina keskkool, siis uuest õppeaastast saavad 1. klassi astuvad lapsed oma haridusteed alustada kodulinnas Rakvere reaalgümnaasiumis. Lääne-Viru maakonna erivajadustega õpilaste nõustamiskomisjoni otsuste täitmiseks avatakse Rakvere põhikoolis lisaks tavaklassile ka väikeklass, kus hakkab õppima neli last. Samasugune klass 2. klassi õpilastele alustab sügisel ka Rakvere gümnaasiumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles