Rannavolleetapi parimad olid vennad Pomerantsid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeviti toimuvad tulised võrkpallilahingud. Pildil alates vasakult Raigo Pärs, Hendrik Kurik ja Ivo Järvala.
Teisipäeviti toimuvad tulised võrkpallilahingud. Pildil alates vasakult Raigo Pärs, Hendrik Kurik ja Ivo Järvala. Foto: Arvet Mägi

Kümneetapiline rannavõrkpallisari Rakvere Järve Karikas jõudis teisipäeval poole peale. Kokku on viie mänguõhtu jooksul osalenud A-tugevusgrupis 28 ja B-tugevusgrupis 17 võrkpallurit.


Kuumal suveõhtul ning tulipalaval liival osales A-tugevusgrupis kaheksa paari, lisaks neli meest B-tugevusgrupist.

A-tugevusgrupis võeti kasutusele vana hea kahe miinuse süsteem. Võitjatena väljusid vennad Kaspar ja Kaarel Pomerants, kelle kontos on etapivõit ka Võrumaa meistrivõistlustelt.

Finaalis alistati napilt Tapa duo Maksim Butšenkov ja Stanislav Sidorov tulemusega 2:0 (16:14, 15:13). Kolmandaks tulid Ivo Järvala ja Raigo Pärs, kes kohamängus alistasid paari Martti Juhkami ja Rauno Tamme tulemusega 2:0 (15:13, 15:6). 5.-6. kohta jagasid Maario Pilli / Andrus Palberg ning Ronald Järv / Kevin Soo. 7.-8. kohaga pidid leppima Harris Puusepp / Rainer Vassiljev ning tapalased Roman Gavrilov / Jevgeni Leontšik.

Kuumus tappis

Poolfinaalides olid vennad Pomerantsid napilt, aga kindlalt üle paarist Järvala/Pärs 2:0 (15:13, 15:13). Teises poolfinaalis läks vaja kolme geimi: Butšenkov/Sidorov said oma tahtmise, võites paari Juhkami/Tamme 2:1 (15:9, 11:15, 17:15).

“Head tugevad paarid olid, sai korralikke mänge,” arvas Kaspar Pomerants pärast võistlust. “Võrumaa etapilt oli hea hoog sees,” lisas vend Kaarel.

“Tegelikult oleksime pidanud, arvestades palavust, piirduma ühegeimiliste 21 punktini mängitavate kohtumistega, sest õhtuks võttis palavus ikka päris läbi,” arvas turniiri korraldaja ning usin kaasalööja Ronald Järv.

Üldarvestuses jätkavad liidritena Raigo Pärs ja Ivo Jär­vala, kellel on koos 90 punkti. Neile järgnevad Maksim Butšenkov ja Stanislav Sidorov, kelle kontol on punkte 68. Viiendat kohta jagavad Ronald Järv ja Kevin Soo 62 punktiga.

Paremusjärjestuses peaks otsustavad muutused toimuma pärast 29. juulil toimuvat kaheksandat etappi, sest see mängitakse individuaalselt rannakuninga süsteemis.

B-tugevusgrupis mängitigi viies etapp rannakuninga süsteemis ning võitjaks tuli +15 punktiga  Mihkel Hiielaid, kellele järgnesid Riivo Siilamets (+5), Uku-Mart Uprus (-5) ja Renee Koppel (-13).

Üldarvestuses see etapp midagi ei muutnud: liidritena jätkavad ikka Marko Kruusimägi ja Olari Aas, kellel kokku võrdselt 38 punkti. Oma kolmandat kohta kindlustas Riivo Siilamets, kelle kontol on 34 punkti, ning neljas on Konstantin Nikolenko 26 punktiga. Rakvere Järve Karika VI etapp toimub 20. juulil algusega 17.30.

Hooaeg jätkub

Kuum suvi jätkub ning samuti rannavõrkpalli hooaeg. Järgmisel nädalavahetusel selguvad Pärnus Eesti meistrid ning Ronald Järve ütlusil lähevad sinna võistlema kindlasti nii Pärs/Järvala kui Järv/Soo. Pühapäeval toimub samuti Pärnus U18 karikavõistluste kolmas etapp, millest Ronald Järv ning Kevin Soo on kaks etappi võitnud.

Rannavõrkpalli mängitakse ka Võsul, kus laupäeval toimub Hagari rahvaturniir meestele ning pühapäeval veteranidele ja naistele. Pühapäeval peetakse Valgejõe saarel Tapa lahtiste meistrivõistluste teine etapp.

Esmaspäeval siirduvad Roland Järv ning Kevin Soo Kaliningradi, kus algavad U18 Ida-Euroopa (EEVZA) meistrivõistlused rannavõrkpallis. Osalevad Eesti, Leedu, Läti, Venemaa, Ukraina, Valgevene, Poola ning Aserbaidžaan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles