Virumaa Teataja arutleb Paides arvamusfestivalil

Merili Nikkolo
, Järva Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühinenud Ajalehed.
Ühinenud Ajalehed. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Järva Teataja, Sakala ja Virumaa Teataja ootavad kõiki laupäeval, 16. augustil Paides arvamusfestivalil Ühinenud Ajalehtede lava juurde, kus korraldame neli arutelu. Kolm võtavad luubi alla meedia, sealhulgas maakonnalehed.

Päeva viimases arutelus mõtleme aga selle üle, kui sageli me lähme appi hätta jäänud inimesele ning miks mõnikord saab probleem lahendatud alles siis, kui ajakirjanikud hakkavad teema vastu huvi tundma.

Kell 12 alustame teemaga “Tasuta või tasuda?!”. Tasuta ja tasulistest uudislugudest kõnelevad Ühinenud Ajalehtede nõukogu liige Margus Mets, Tartu ülikooli meedia ja kommunikatsiooni doktorant (uurib digitaalmeedia mõju ajakirjanduskultuurile) ja ERRi uudisteportaali toimetaja Marju Himma, uudisteportaali ja tasuta ajalehe Läänlane toimetaja Ivar Soopan. Lehelugeja seisukohalt avaldab arvamust Urmas Glase. Arutelu juhib Järva Teataja peatoimetaja Merili Nikkolo.

Kell 14 jätkame teemaga “Kui kohalik on elu ehk miks lugeda maakonnalehti?”, kus tuleb juttu sellest, kui hästi või halvasti läheb maakonnalehtedel, kas neil on tulevikku. Arutleme, miks on maakonnalehed lugejale vajalikud. Laval on Sakala peatoimetaja Hans Väre, Virumaa Teataja peatoimetaja Aarne Mäe, Postimehe arvamustoimetuse juhataja Neeme Korv ja uudiseportaali Läänlane toimetaja Tarmo Õuemaa. Arutelu juhib Virumaa Teataja peatoimetaja asetäitja Eva Samolberg-Palmi.

Kell 16 võtame ette teema “Kas kurjategijad vajavad meedias anonüümsust?”. Selle üle arutlevad ajakirjanik Rasmus Kagge, justiitsminister Andres Anvelt, riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Rait Maruste. Arutelu juhib Sakala peatoimetaja Hans Väre.

Kell 18 on kõik oodatud kuulama arutelu “Miks me ei sekku?”, kus Järva Teataja ajakirjanik Birgit Itse juhtimisel arutletakse, kas inimesed märkavad teisi oma kõrval ning kas abivajajat nähes ollakse valmis ka appi minema. Laval on Tallinna ülikooli psühholoogia instituudi dotsent Avo-Rein Tereping ja Kanal 2 saate “Kodutunne” produtsent Kristi Nilov.

Arvamusfestival on 15. ja 16. augustil Paide vallimäel. Tegemist on ärksate eestimaalaste kohtumispaiga ja mõttevahetuskohaga, kus räägitakse Eesti ühiskonnale ja inimestele olulistel teemadel.

Festivali eesmärk on tuua kokku erinevaid vaatenurki ning ideid, et arutelude tulemusel tekiksid uued teadmised, saaksid alguse uued ühiskonnale kasulikud ettevõtmised ning areneks arutelukultuur Eestis.

Kahe päeva jooksul ootab Paides enam kui 160 arutelu, lavadele astub peaaegu 400 osalejat ja programmi jagub üle 30 erinevale alale.

Rohkem infot leiab kodulehelt www.arvamusfestival.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles