Rally Estonia võitis Markko Märtin, Georg Grossil võistlus ebaõnnestus

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Gross Viru rallil.
Georg Gross Viru rallil. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Lõuna-Eesti teedel toimunud kolmepäevase võistluse Mad-Croc Rally Estonia võitis Markko Märtin (Ford Focus WRC RS 03), kes oli kiireim kõigil kaheteistkümnel katsel.

Üle hulga aja taas Eesti ralliteedel võistelnud Märtin edestas kokkuvõttes teiseks tulnud Ott Tänakut (Subaru Impreza WRX STI) kahe minuti ja 50,3 sekundiga. Kolmas oli soomlane Toni Gardemeister (Ford Fiesta S2000; +4.13,4).

Kuue parema sekka mahtusid veel Margus Murakas (Mitsubishi Lancer Evo 9; +4.48,3), tšehh Martin Prokop (Ford Fiesta S2000; +5.19,6) ja Marko Kasepõld (+6.11,9).

Juba avapäeva järel kaotas Rakvere ralliäss Georg Gross (Ford Focus WRC RS 03) Märtinile kokkuvõttes enam kui 11 minutit ning tema enam esikümneheitlusesse ei sekkunud.

Gross sõitis koos rajalugeja Raigo Mõlderiga välja kahetestkümne kiiruskatse kokkuvõttes 18. aja, kuid autospordi kodulehel http://www.autosport.ee/rallyreg/ avaldatud lõpptulemustes on ta kirjas kui katkestaja.

Kahe esimese kiiruskatse järel olid Gross ja Mõlder kolmandal kohal, kuid kuid siis tuli tagasilöök. Ford Focus WRC’l tekkisid elektriprobleemid ja mehed olid sunnitud kolmandal katsel peatuma .

Kolmanda kiiruskatse lõpetasid Gross ja Mõlder avapäeval viimase, 109. ajaga ning kaotasid võitjale pea 11 minutit.

Eile sõidetud kuuest kiiruskatsest viies näitas Gross Märtini järel teist aega ning ühe lõpetas neljandana.

Täna sõidetud kolmes kiiruskatses näitas Gross samuti häid aegu, lõpetades 10. ja 11. kiiruskatse kolmanda ning viimase teise tulemusega.

12. kiiruskatsel kaotas Georg Gross Markko Märtinile vaid poole sekundiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles