Võimalus suveööl linnust külastada võeti rahva poolt hästi vastu

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnuses toimusid toredad ettevõtmised ka eelmisel aastal.
Rakvere linnuses toimusid toredad ettevõtmised ka eelmisel aastal. Foto: Eva Klaas

SA Virumaa Muuseumid korraldas laupäeval Öölinnuse nimelise ürituse, mis tähendas, et Rakvere linnus oli lisaks tavapärasele ajale lahti ka kella kaheksast õhtul kuni südaööni.

Külastajatele pakuti võimalust tutvuda põrgu- ja piinakambriga , vaadata nukuetndusi, teha tutvust vanade relvadega ning jälgida alkeemiaetendusi, lisaks sai lihtsalt linnuses ja selle õuel rigi käia.

Rakvere linnuse direktori kohusetäitja Uno Trumm ütles, et mõte korraldada hilisõhtune üritus tuli kuumade ilmade tõttu. “Palavaga on rahvast siin võrdlemisi vähe, pigem pannakse varbad vette. Aga õhtul on palju jahedam,” rääkis Trumm.

Eile ööhakul külastas linnust mitusada inimest. Näiteks uut eelkõige lastele mõeldud nukuetendust “Vahva rätsep” tuli mängida kaks korda, sest huvilisi oli rohkem, kui korraga vaatama mahtus.

Hilisel õhtutunnil pakuti ka midagi tavapärasest erinevat : mängiti esimest korda avalikul üritusel spetsiaalselt täiskasvanud vaatajale kohandatud varianti nukuetendusest “Saabastega kass.”

Põnevaks ettevõtmiseks kujunes 17. sajandil kasutusel olnud signaalsuurtüki ja 16. sajandist pärit musketite ehk eestlaetavate püsside, samuti vanade püstolite tutvustus. Relvadest , mis ei ole küll originaalid, vaid nende järgi tänapäeval valmistatud koopiad, tehti ka pauku.

“Kindlalt lubada ei julge, kuid ilmselt korraldame tänavu suvel taolisi ettevõtmisi veel,” rõõmustas Trumm ürituse kordamineku üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles