Kogenud mängijad jätkasid võidukalt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Järvala (vasakul) ja Raigo Pärs on liivaväljakutel olnud sellel suvel heas hoos.
Ivo Järvala (vasakul) ja Raigo Pärs on liivaväljakutel olnud sellel suvel heas hoos. Foto: Arvet Mägi

Kümnest etapist koosneva rannavõrkpallisarjaga “Rakvere Järve karikas”jõuti üleeile kuuenda etapini. Järjekordselt saavutasid esikoha Ivo Järvala ja Raigo Pärs, kes suurendasid seega oma etapivõitude arvu neljani.


Toimunud karikaetapil oli osavõtjaid varasemast veidi vähem. Oli selle põhjuseks tihe võistluskalender või mõni muu asi, kuid A-tugevusgrupis osales neli ning B- tugevusgrupis kolm paari.

Osalejate vähesuse tõttu peeti seekordne võistlus turniirisüsteemis kahe geimivõiduni. Tugevamate grupi avakohtumises tulid väljakule ühe etapi võitnud vennad Pomerantsid ning nende vastased Henri Kurik ja Maario Pilli. Kogu kohtumise domineerivam pool olnud Kaarel ja Kaspar Pomerants võitsid mängu tulemusega 2:0 (15:7 15:11).

Teises mängus kohtusid Ivo Järvala ja Raigo Pärs ning Tanel Uusküla ja Janno Mäemets.

Avageimis juhtisid nooremad pidevalt paari punktiga, kuid geimi lõpuosas andsid võidu käest, seega võttis geimivõidu 15:13 paar Järvala-Pärs.

Teises geimis tundus, et kohtumine läheb kolmegeimiliseks, kuid hingestatud mängu ja head väljakunägemist demonstreerinud staažikad võrkpallurid Ivo Järvala - Raigo Pärs tulid kaotusseisust 1:7 välja ja võitsid ka teise geimi 15:9, seega kogu mängu 2:0.

Tagantjärele tundus, et see oli turniiri esikoha otsustanud mäng, sest Uusküla- Mäemets jäidki lõpuks võiduta ja pidid leppima neljanda kohaga. Järva­la-Pärs said sellisest suurepärasest sooritusest ainult jõudu juurde ning alistasid ka ülejäänud vastased.

Edasistes kohtumistes võitsid kolmanda koha saanud Kurik-Pilli paari Uusküla-Mäemets 2:0 (15:11 15:8) ja esikoha otsustavas matšis edestasid Ivo Järvala – Raigo Pärs Kaarel Pomerantsi – Kaspar Pomerantsi 2:1 (11:15 15:11 15:12), kusjuures Pomerantsid juhtisid kolmandas otsustavas geimis 5:1.

Kolmegeimiliseks venis mäng ka Järvala-Pärsi ja Kuriku-Pilli vahel, mille esimesed võitsid 2:1 (13:15 15:3 15:12). Põnevaks kujunes A-tugevusgrupi viimane vastasseis, kus Tanel Uuskülal ja Janno Mäemetsal oli võimalus alistada vennad Pomerantsid, kes olid otsustavatel hetkedel siiski kindlamad: Pomerants-Pomerants versus Uusküla-Mäemets 2:1 (13:15 17:15 15:11).

B-tugevusgrupis olid samuti neljandat korda parimad oma tugevusgrupis üldesikohta noolivad Olari Aas ja Marko Kruusimägi, kes võitsid nii paari Ivar Mäemets - Raivo Siilamets 2:0 (15:6 15:6) kui paari Kostja Nikolenko – Indrek Mets 2:1 (16:18 15:10 15:4). Teise koha otsustanud kohtumises alistasid Nikolenko-Mets tasavägises mängus Mäemetsa-Siilametsa 2:0 (15:13 15:13).

Seekordsel etapil ei osalenud Ronald Järv, kes koos oma paarilise Kevin Sooga osaleb Kaliningradis EEVZA meistrivõistlustel.

Noorematele näitas Ivo Järvala mänguks valmistumise oskust ning võimet ennast ja oma paarilist stimuleerida ka rasketes olukordades, kus võidukalt tuldi välja suurtest kaotusseisudest.

Järgmisel nädalal on karikaetapid nii teisipäeval kui neljapäeval, kusjuures neljapäeval mängitakse individuaalselt rannakuninga süsteemis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles