Suhkru madal hind osturallit ei põhjusta

, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesinike ja tööstuste jaoks hulgihinnad nii palju langenud ei ole kui poekettides, kuid pisut soodsamalt saavad nemadki suhkrukilo kätte.
Mesinike ja tööstuste jaoks hulgihinnad nii palju langenud ei ole kui poekettides, kuid pisut soodsamalt saavad nemadki suhkrukilo kätte. Foto: Tairo Lutter

Suhkru hind on suures languses, rahvas rõõmustab, kuid varuks ei osta. Spetsialistidel ja tööstustel pole sellest isegi rõõmu.

“Ostke suhkrut mõnuga, sest see on selline indikaatorkaup, millele poeketid peale maksvad,” märkis poeketi omanik Oleg Gross. Tema poodides maksab suhkur 47 senti kilogramm, kuid suhkru hulgihind on Grossi sõnul pisut alla 60 sendi. Olulist suhkruostu huvi ja -müügi kasvu ta täheldanud pole.

“Ostetakse küll, aga kuna suhkru hind on pikka aega järjest langenud, siis keegi varuks omale seda ei osta. Langeval turul ei raba keegi endale varusid. Tõusval turul allahindlusi tehes müüsime viis korda rohkem kui nüüd langeval turul,” kõneles Oleg Gross.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles