Peotümps Võsul kostis Käsmuni

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsul toimub suviti palju üritui. Mõned neist on lärmakamad kui teised.
Võsul toimub suviti palju üritui. Mõned neist on lärmakamad kui teised. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Nädalavahetusel Võsu rannas korraldatud ökomuusika festival ei pannud kannatust proovile mitte ainult ümberkaudsel külarahval, vaid öörahu häiriv tümps kostis üle lahe Käsmunigi.



Võsul suvitav Mati rääkis, et muusika häiris reede õhtust kuni pühapäeva õhtuni välja. “Reede oli kõige hullem,” nentis suvilaomanik, kelle sõnul kostis vali muusika kuni laupäeva varahommikuni kella poole neljani.

Mati nõustus, et puhkekohtadesse kuuluvad ka peod ja sellest johtuv vali heli. Samas tunnistas mees, et nii suurt lärmi nagu läinud nädalavahetusel  ei ole Võsul varem olnud. “Enam ei tahaks seda küll üle elada,” sõnas Mati ja soovitas pidude korraldajatele ümberkaudseid elanikke oma plaanidest eelnevalt teavitada. Mati kinnitusel oleks ta nädalavahetusel Võsult lahkunud, kui oleks teadnud, mis seal toimuma hakkab.

Neli väljakutset

Politsei andmetel kostis nädalavahetusel Võsul korraldatud peo muusika Käsmuni.

Rakvere politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Margo Kukk ütles, et korravalvurid said rannast kostva häiriva muusika tõttu esimese väljakutse ööl vastu laupäeva kell kolmveerand üks.

Mundrikandjad palusid festivali korraldajatel muusika vaiksemaks panna. Seda tehtigi, kuid pool tundi hiljem kurdeti taas politseile rannast tuleva valju muusika üle.

Kui vahetult enne kella kolme kõva muusika pärast jälle po­litsei poole pöörduti, siis kohale sõitnud patrull hoiatas fes­tivali korraldajaid, et kui muusikat vaiksemaks panna ei saa, siis tuleb pidu ära lõpetada.

Neljanda väljakutse sai politsei Võsule laupäeva lõunal. Põhjuseks ikka vali muusika.

Margo Kuke sõnul korravalvurid mingit menetlust rahu rikkumise pärast ei alustanud, sest keegi ei ole selle kohta konkreetset avaldust teinud.

Kukk avaldas imestust, et kohalik oma­valitsus ei teavitanud kolm päeva vältavast peost politseijaoskonda. Seda enam, et vald andis festivali korraldajatele alkoholi müügiloa.

Kuke sõnul on lähiajal kavas korraldada kohtumine Vihula valla ja politsei esindajatega, kus arutatakse avaliku korraga seonduvat.

Igavene vastuolu

Vihula abivallavanem Urmas Osila ütles juhtunut kommenteerides, et Võsu on suvel lõõgastuskoht ja kõiki lõbustusasutusi ei saa seal kinni panna. “Ei kujuta Võsut suvel ilma üritusteta ette,” jätkas ta.

Samas mõistis abivallavanem, et puhkekohas on ka neid inimesi, kes rahu soovivad, ja see on nende õigus. Osila kinnitusel lubas vald edaspidi ürituste korraldajatele lubade andmisel sellega arvestada.

Nädalavahetusel Võsu rannast kostnud kõva lärmi üle kurtsid ka Käsmu inimesed. Osila sõnul on ta nendega vestelnud.

Abivallavanema hinnangul oli ökomuusika festivalil tõepoolest liiga suur lärm.

Samas kiitis Osila festivali korraldajaid selle eest, et pärast pidu tehti plats ilusti korda.

Ökomuusika festivali korraldaja Anatoli Manilkin ütles, et vald andis neile loa tegutseda reedest pühapäevani, sealhulgas ka öösel. Manilkini väitel vestles ta enne üritust ümberkaudsete inimestega, kes asjasse mõistvalt suhtusid. Mees palus neid ajalehe vahendusel tänada.

Festivalil oli kaks lava: üks oli suunatud asulasse, teine merele. Asulasse suunatud laval lõppes tegevus kell 23.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles