Virumaad ründas taas tromb

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmel pool oli torm puud tee peale murdnud.
Mitmel pool oli torm puud tee peale murdnud. Foto: Arvet Mägi, Virumaa Teataja

Täna kella 18 ajal ehmatas Simuna ja Sõmeru kandi inimesi tugev keeristorm, mis murdis puid ning lennutas kasvuhooneid.

Teedele langesid mitmel pool puud, mille teisaldamisega nägid kohalikud elanikud ning päästjad kõvasti vaeva. Sõmeru - Kohala tee oli sellele langenud mitme suure pajupuu tõttu mõnda aega suletud.

Palju kahju oli tromb teinud ka Koovälja külas Sõmeru vallas - murdnud ning juurtega välja kiskunud suuri puid, lennutanud kasvuhooneid ning lastebatuute. Iseäranis paistis torm lennutada tahtvat paarikümne meetri pikkuseid kuusepuid.

Kooväljal lõhkus torm üsnagi suures ulatuses puid metsas ning lennutas paar kuuske koos juurtega maja juures asuvale traktorile. Samuti oli torm murdnud mitu suurt puud aias ning kasvuhoone kokkukägardatult lauda seina äärde lennutanud. Rajasääre talu perenaise Liia Järve sõnul oli tegemist õnneliku õnnetusega - maja ükski puu õnneks ei tabanud.

Küll aga on vigastatud ka mitmed elektriliinid, millest tulenevalt peab nii mõnigi majapidamine tänase öö pimedas veetma. Kui sattusid trombi või selle kahjustusi nägema ning loodusjõudu pildistama, saada oma foto aadressil toimetus@virumaateataja.ee või kasutades Virumaa Teataja vihjemeili ja jaga saadud elamust või kogemust ka teistega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles