Juhtkiri: Linnakodaniku soolo

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veemajandusprojekti pidulikul avamine.
Veemajandusprojekti pidulikul avamine. Foto: Aarne Mäe

Eile Rakvere linna reoveekogumisala veemajandusprojekti pidulikul avamisel tegi huvitava soolo näitleja Toomas Suuman, kelle abilinnapea Ain Suurkaev viimasel hetkel ürituse läbiviijaks palus.


Suuman kasutas ära oma kriitilise meele, talle usaldatud avatud mikrofoni ja näitlejameisterlikkuse ning hakkas linnajuhtidele ükshaaval kohta kätte näitama, tekitades enamikus paraja jao piinlikkust.

Võib vaid oletada, kuidas abilinnapea Suumani kutsumist pärast kahetses, kuid samas oli Suumani perfomance tänavuses palavas suves värskendav tuuleiil koos samal ajal taevast sadanud sooja vihmaga.

Ei tea, millised on Suumani poliitilised vaated (viimati kuulunud ta komsomoli), kuid linnakodanikuna pommitas ta kohale tulnud linnavalitsuse ja -volikogu liikmeid erinevate küsimustega.

Et mis toimub linnakese juhtimises, miks on nii pikalt veninud ajakohaste kanalisatsiooni ja veevärgi ehitus mõnes linnarajoonis, kuhu ikka veel joogivett püttidega tuuakse ja kust virtsavett püttidega viiakse.

Tõsi, ametnike ettevalmistatud kõned kipuvad jääma igavaks ja lohisevaks, kuid nemad ei olegi koolitatud näitlejad.

Suuman aga tegi suu lahti ja küsis asju, mida muidu hillitsetud avamistseremooniatel ei küsita.

Seejuures ka paljude tööaega viites ja teades, et linnakodanikule saab vastata nendeks ettenähtud vastuvõtuaegadel. Eks kohalviibijatel jäi üle vaid selle mängu juures hea nägu teha.

Kuigi Toomas Suumanil jätkus kriitikat ka ajalehe pihta, soovitab Virumaa Teataja see tuliselt linnaelule kaasa elav näitleja siiski ka teinekord avamisüritust läbi viima kutsuda.

Seda küll, et jutt ei pruugi olla alati kõige asjatundlikum, kuid see on vähemasti ettearvamatu ja seega põnev.

Nagu näete, varjutaski Suumani soolo tänase juhtkirja, kus tegelikult pidi olema hosianna suurele ja kaua oodatud veeprojektile, mis toob Rakvere linna lõpuks sellesse sajandisse.

Aga küllap jõuab ka seda kiita siis, kui kraanidest puhas joogivesi voolab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles