Kitarristide suvekoolis esineb imelaps

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Karepa rahvamajas toimub 9.-14. augustini kitarriõpilaste suvelaager. Laagrist võtavad osa 10-18aastased noored kitarristid üle Eesti. Laagrilisi juhendab traditsiooniliselt Patricio Zeoli, kes on hinnatud kitarripedagoog kogu maailmas.


11. augustil kell 19 esineb laagrilistele Vihula mõisas vene kitarrist Anastasia Bardina; 12. augustil kell 20 annab Vainupea kabelis kontserdi 12aastane kitarrist-imelaps Priit Peterson. Peterson õpib Tartu Heino Elleri nimelise muusikakooli noorteosakonnas.

Kitarrimänguga on ta tegelenud alates kaheksandast eluaastast, kuid tänu oma hämmastavalt kiirele õppimisvõime­le ja suurepärasele muusikalise­le mälule on ta võimeline män­gima peast mahukaid ning muu­sikaliselt nõudlikke teoseid.

Priit Petersoni mäng on pälvinud tähelepanu ka rahvusvahelistel konkurssidel ja festivalidel. 2008. aastal sai ta laureaaditiitlid Baltimaade kitarrikonkursilt Riiast, rahvusvaheliselt kammermuusika konkursilt Dobelest.

Tänavu võitis ta Eesti Muusikakoolide Liidu kitarrikonkursi “Parim noor instrumentalist”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles