Juhtkiri: Riigipea tunneb muret. Tubli!

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnapea Rannar Vassiljev (vasakul) andis president Toomas Hendrik Ilvesele ülevaate Rakvere linna tormikahjude kohta.
Rakvere linnapea Rannar Vassiljev (vasakul) andis president Toomas Hendrik Ilvesele ülevaate Rakvere linna tormikahjude kohta. Foto: Meelis Meilbaum

President Toomas Hendrik Ilvesele on ette heidetud, et ta on küll endise välisministrina ja särava esinemismaneeriga meeldejääv välispoliitik, kuid sisepoliitika polevat tema tugevaim külg.


Juba mõnda aega ei saa seda väidet aga kuidagi kinnitada, sest riigipea elab aktiivselt kaasa kõigele riigis toimuvale ning sageli osaleb ta ka ise mitmes ettevõtmises, visates pintsaku seljast.

Samuti võivad suhtlusportaali Facebook kasutajad saada osa Evelin Ilvese ülesriputatud piltidest, mis vahendavad mõnda järjekordset vahvat eesti inimeste vastuvõttu Ärma talus.

Kindlasti on tegu osaga mainekujundusest, ei taha öelda, et presidendikampaaniast, kuid Toomas Hendrik Ilvese kasvav huvi Eestimaa vastu teeb ta sümpaatseks ka maainimestele, kes suurtest foorumitest laias maailmas, kus riigijuht osaleb, ei tea suurt midagi.

Virumaa Teataja tunnustab presidenti selle eest, et ta tuli ise oma silmaga kaema tormikahjustusi, sest 8. augusti õhtul puhkenud torm tegi hävitustööd kõige enam Lääne-Virumaal. Ilves käis eile nii Rakvere gümnaasiumi juures, Muugal kui Väike-Maarjas, samuti sai ta ülevaate regiooni päästepealikult. Õhtul istus president ka Eda-Ines Etti kontserdil publiku hulgas.

Siin on näha riigimehelikku käitumist, mis on ju tegelikult igati loomulik. Meenub, et ka Venemaa peaminister Vladimir Putin käis isiklikult metsatulekahjudel kohapeal ja haaras isegi kustutuskopteri juhtkangidest.

Samas on suur hulk inimesi teadmatuses, kes või kuidas nende kahjud korvab. Valitsus alles koguneb seda arutama, kuigi maavalitsuses on kahjud üksikasjalikult kokku löödud.

Üks Eisma küla mees põrutas lausa, et riik ei hooli oma inimestest.

Virumaa Teataja hinnangul peaks lisaks presidendile tulema rahvast kuulama ka peaminister ja kõik need asjamehed, kelle võimuses on midagigi teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles