Ansip: valitsus ei jaga tormikahjude katteks raha kergekäeliselt

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormikahjustused Väike-Maarjas.
Tormikahjustused Väike-Maarjas. Foto: Toomas Huik

Peaminister Andrus Ansip kinnitas tänasel valitsuse pressikonverentsil, et on tormikahjudega tutvunud ning rõhutas, et maksumaksja raha ei jagata tormis kahju kandnutele kergekäeliselt.

«Olen näinud varem rängemaid tormikahjustusi. Peab ütlema, et Pärnu üleujutusega praegust looduskatastroofi võrrelda ei saa,» tõdes peaminister ning lisas, et tutvus ka ise augustitormi kahjudega.

Need juhtumid, mis ei ole käsitletavad kindlustusjuhtumitena leiavad Ansipi sõnul kindlast valitsuse analüüsi ja otsustatakse, kas nendes olukordades kasutada valitsuse reservfondi.

«See, kas maksumaksja rahaga on  riigil õigus sekkuda ja ebaausat konkurentsi pakkuda kindlustusfirmadele, on ammu selgeks vaieldud. Kõiki kindlustusjuhtumeid tuleb käsitleda nii, et kahjud korvab kindlustus ning kui vara on kindlustamata, tuleb ennast süüdistada ja järgmine kord ära kindlustada,» kinnitas Ansip.

«Katus tuleb ehitada nii, et ära ei lendaks ja kui lendab, siis kindlustusettevõtted kindlustavad selliste juhtumite vastu. Minu vara on kindlustatud ja ma soovitan kõigil sama teha,» lisa peaminister.

Ansip rõhutas, et valitsus ei eralda kunagi kergekäeliselt raha ning iga juhtum vajab pikka analüüsi, kas maksumaksja rahaga appi tõttamine on põhjendatud.

Ta tõi näiteks ka Väike-Maarja kiriku tornkiivri taastamise, mille puhul tuleb läbi vaadata, kas tornikiivri taastamine tõepoolest mainitud  2,4 miljonit krooni maksma võib minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles