Kas vigastus lõpetab Ani karjääri?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Ani
Maret Ani Foto: SCANPIX

Tennisist Maret Ani pole randmevigastuse tõttu juuli algusest saadik ühelgi turniiril osalenud, tema tuleviku kohal ripub praegu suur küsimärk – kas ees ootab vaid väike paus või tuleb karjäärile joon alla tõmmata?


Praegu viibib 28-aastane Ani Eestis, taastub tasapisi maikuus vahetult enne Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste kvalifikatsiooni saadud vigastusest – mäletatavasti sai Ani õnnetu juhuse läbi viga raudteejaamas, kui ta kaht suurt kotti kandes trepil komistas.

Toona ei peetud vigastust väga hulluks ning usuti, et kahenädalase pausi järel saab eestlanna taas väljakutele naasta, paraku on tõsiasi see, et veel praegugi teeb viga saanud koht valu. Lisaks selgus tagantjärele, et kuigi algselt öeldi, et Ani käes ei olnud mõra, siis tegelikult ikkagi oli.

«Ta ei saa üle tunni aja mängida, nii palju annab tunda,» sõnas tennisisti ema Mari Ani. «Seis on selline, et ta peab vähemalt mingiks ajaks pausi tegema, sest ta lihtsalt ei saa mängida.»

Ani ise jäi Postimehele tabamatuks, tema ema sõnul peaks aga selgus saabuma lähipäevil. «Paari päeva jooksul saadab ta pressiteate välja ja siis ka kommenteerib lähemalt,» lubas Mari Ani.

Tänavune hooaeg Anile just palju rõõmu pole pakkunud. Kui veel mullu sügisel lubas Ani, et näeb kõvasti vaeva, et edetabelis esisaja sekka tagasi tõusta, siis praeguseks on ta langenud 251. kohale. Ani võitis küll paarismängus kaks ITF-sarja turniiri, kuid üksikmängus jäi parimaks tulemuseks jaanuari alguses USAs 25 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiril poolfinaali jõudmine ning kolmel sama suure auhinnafondiga jõuproovil pääses ta veerandfinaali. Kaheksal turniiril piirdus Ani ühe kohtumisega, viimati käis ta väljakul juuli alguses Rootsis 220 000-dollarilise auhinnafondiga WTA turniiril, kaotades kvalifikatsiooni avaringis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles