Tegus maakond tegusate inimestega

Sven Hõbemägi
, Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu tegevdirektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Hõbemägi
Sven Hõbemägi Foto: Erakogu

Lääne-Virumaa on teada-tuntud oma huvitavate algatuste ja aktiivsete inimeste poolest, seda näitas ka lõppev aasta.

Kultuur on olnud meie maakonnas väga kõrgel tasemel ikka tänu meie tegusatele linnade ja valdade aktivistidele, kellel on tahtmist ja motivatsiooni algatada uusi projekte või täiustada juba traditsioonilisi üritusi, olgu nendeks siis Priit Pärna animafilmide festival Tapal, lambafestival Sõmerul, Georg Otsa festival Võsul, Wiedemanni keelepäev Väike-Maarjas või merepäevad Kundas. Need on vaid mõned näited meie maakonna kultuurilisest rikkusest.

Lõppeval aastal toimus Tallinnas ka üldlaulu- ja -tantsupidu, mida maakondlikult kureeris Lääne-Viru Omavalitsuste Liit (VIROL) ning mis liitis eestlased taas üheks, tõi esile meie kõrgetasemelised laulu- ja tantsutraditsioonid ning pani meid tundma iseseisva riigi olulisi väärtusi. Olime arvukate kollektiividega esindatud ning saime anda oma olulise panuse nende suurepäraste emotsioonide loomisel, mis on enamikul meist veel senini hinges ja südames. Lääne-Viru maakonnal oli au olla osaline ka laulu- ja tantsupeotule toomisel ja hoidmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles