Majja põlenud ema käskis vanimal pojal end päästa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lääne-Virumaal hukkusid lahtise leegiga majas 33-aastane naine ning tema kaks väikest poega, üks ligi kahene, teine viiene. Kolmas poeg (9) pääses majast ise välja.

Lääne-Virumaal Laekvere vallas Rohu külas põles lahtise leegiga puidust elumaja, mis asus teistest elumajadest kaugemal ja kuulus pereisa vanematele. 33-aastane naine, kes oli majas kolme pojaga, helistas kõigepealt oma mehele, kes andis teate edasi päästekeskusele.

41-aastane laudas töötanud mees jõudis ise koju kümmekonna minutiga. Aga siis oli juba hilja. Leekides majast pääses vaid vanim poeg, kelle sõnul oli ema talle öelnud, et ta majast lahkuks.

Laekvere valla sotsiaalkonsultant Silvi Sirelpuu tundis Laekvere vallas elanud perekonda hästi. Tema sõnul oli tules hukkunud ema tagasihoidlik, lapsi armastav ja tore naine. Alkoholiprobleeme peres ei olnud.

Ida päästekeskuse menetleja Tanel Sepajõe sõnul saab selle traagilise õnnetuse puhul välistada küttekoldest või elektrisüsteemist alguse saanud tulekahju. Esialgsete andmetel võis tulekahju alguse saada küünlast. Tegemist oli ühekordse puidust elamuga, milles tulekahju toimumise ajal ei olnud elektrit.

Maja peremehe sõnul oli majas suitsuandur, mille töökorras olekut ta detsembris kontrollis.

Laekvere vallavanem Aarne Laas rääkis Postimehele, et majas ei olnud elektrit ajutiselt seetõttu, et arved olid maksmata. «Selle murega perekond tegeles ja nad olid telefoni ka sõnumi saanud, et elekter on tagasi lülitatud, aga ilmselt nad ei jõudnud seda kasutama hakata. Saatus tuli varem vahele,» rääkis Laas.

Laps, kes ellu jäi, on hetkel oma vanaema juures, kuhu läheb varsti ka pereisa. «Kohe kui ta tulest välja tuli, viidi ta (laps - toim.) vanaema juurde,» ütles vallavanem, kelle kinnitusel on vald küll perekonda aidanud, kuid üldjoontes on siiski ise hakkama saadud.

«Kui on palju lapsi ja vaid üks inimene töötab, siis paraku on nii, et ühe inimese palk ei kata viie inimese vajadusi ja tuleb abiks olla,» põhjendas Laas.

Valla sotsiaaltöötaja on vestelnud lapse ja isaga, oodatakse psühholoogi saabumist, kirjutab Virumaa Teataja. Vallal käivad läbirääkimised pereisa tööandjaga, et leida lahendus ajutise elukoha küsimuses.

Tulekahju kustutama saadeti päästemeeskonnad Väike-Maarja, Rakvere ja Mustvee päästekomandodest ning vabatahtlikud päästjad Simuna ja Roela päästekomandodest, kiirabi, politsei ja Rakvere operatiivkorrapidaja.

Päästekeskus sai väljakutse kell 8.13. Kell 9.58 pandi tulekahjule piir.

Copy
Tagasi üles