Kus tegijaid, seal nägijaid

Sven Hõbemägi
, Lääne-Viru­ ­Omavalitsuste ­Liidu tegevdirektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Hõbemägi
Sven Hõbemägi Foto: Erakogu

Tihti on nii, et kui midagi tähelepanuväärset sünnib, leidub piisavalt neid, kes oskavad tublisid tegijaid ja nende tegusid märgata. Nii on see olnud Lääne-Virus tosin aastat.

Lääne-Viru Omavalitsuste Liit (VIROL) ja Virumaa Teataja koos maakonna inimestega selgitasid välja Lääne-Virumaa 2014. aasta tegijad ja nende teod ning seda kahes kategoorias: isikutegu ja asutuse/organisatsiooni tegu. Eesti lavastaja ja teatrilegend Voldemar Panso on omal ajal tähelepanu pööranud sellele, kuidas me linnades üksteisest mööda elame, kaugeks ja üksikuks kipume jääma, kuigi oleme litsutud ühte trammi või ühte kaubamajja. Me ei tunne neid, kes elavad samas koridoris, rääkimata neist, kellega elame samas majas.

Me tunneme inimesi rohkem aukraadi kui iseloomu järgi, me laseme end petta sellest, mida inimene oskab, ega märka seda, mis inimene on. Olgu kuidas on, aga usun, et Lääne-Virumaal korraldatav konkurss näitab muud. Näitab, et me oskame üksteise tegemisi märgata, oskame hinnata nende tegude taga olevaid inimesi ning teame, kui oluline väärtus on see, kui kohalikus kogukonnas ja maakonnas tervikuna on aktiivseid tublisid tegijaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles