Elo Üleoja pälvis kooriühingu aastapreemia

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elo Üleoja.
Elo Üleoja. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti Kooriühing kuulutas välja koori- ja puhkpillimuusika 13 aastapreemiat. Aasta 2014 dirigendi-muusikaõpetaja tiitli pälvis Elo Üleoja.

Rakvere reaalgümnaasiumi koolikooride, kammerkoori Solare, meeskoori Kaevur ja Kirderanniku koori dirigent, XXVI laulupeo lastekooride liigidirigent Elo Üleoja viis laulupeole seitse koori.

Elo Üleoja ütles, et tiitel tuli talle ülisuure üllatusena. “Olin aastal 2012 selle preemia saanud ja ei osanud kuidagi arvata, et see au mulle osaks langeb. Mul ei olnud seekord konkursse ega preemiaid ette näidata, kogu aur oli läinud laulupeo ettevalmistamise peale,” rääkis dirigent.

Üleoja sõnul on ülimalt meeldiv igapäevatööga saada märgatud oma eriala inimeste poolt. “Seda suurem rõõm, et tunnustatakse pidevat protsessis olemist, mis päädib sellega, et inimesed osalevad laulupeol,” ütles ta. Elo Üleoja töö viis mullu laulukaare alla umbes 250 inimest.

Aasta dirigendile-muusikaõpetajale ja muusikaõpetajatele-nominentidele andis oma tänukirjad ja kingitused haridus- ja teadusministeerium.

Aasta suureks teoks tunnistati laulu- ja tantsupidu “Aja puudutus. Puudutuse aeg”, aasta kooriks kammerkoor Collegium Musicale.

Kolmeteistkümnele tiitlile kandideeris 86 nominenti, kelle hulgast tegi valiku kooriühingu muusikanõukogu. Hinnati kooride, orkestrite ja dirigentide muusikalisi saavutusi, kontserditegevust, salvestisi, osalust konkurssidel ning panust ümbritsevasse kultuuriruumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles