Poliitkartell mugavustsoonis

Anti Poolamets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anti Poolamets.
Anti Poolamets. Foto: Internet

Lugedes Virumaa Teatajas sel nädalal sõna võtnud riigikogus esindatud parteide esindajate Valdo Randpere ja Marko Pomerantsi seisukohti, jääb mulje, et istume soojas vannis ning lisades veel pisut kuuma vett, võimegi eluga rahule jääda.

Nii roosiline olukord Eestis ei ole. Neli end mugavustsoonis konkurentide vastu barrikadeerinud kartellierakonda mängivad ringmängu, mille peamiseks sihiks on uustulnukate ja uude ideede tuleku takistamine.

Selleks võetakse maha teravus üksteise suhtes ning täielik konsensus on saavutatud ka selles, et riigieelarvest saadavat parteiraha ei piirata. Viimati kulus parteide ülekuldamiseks 5 393 500 eurot aastas. See on võimas piirang kõigi uustulnukate jaoks, kelle kampaaniaraha kulub peamiselt kautsjonite maksmisele. Ainuüksi linna raha eest tehtud Savisaare Supermani-klipid ja pompoosse uisuürituse kulud on samas mõõtkavas kui kogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna kampaania kokku. Alles möödunud kevadel tegi erakondade rahastamise järelevalve komisjon keskerakonna esimehele ja Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele ettekirjutuse kokku üle 100 000 euro kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles