Pärast valimist sedelitega ei vehita. Või siiski

Valdo Randpere
, reformierakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Randpere.
Valdo Randpere. Foto: Küllike Rooväli

Pärast valimisi hääletussedelitega ei vehita, ütleb Lääne-Virumaa vanasõna. Selleks korraks on valimised läbi ja inimesed oma otsuse teatavaks teinud. Meeldib see meile või mitte, aga nii see kord demokraatlikus ühiskonnas on. Mõned mõtted siiski möödunud valimistega seoses.

Kõigepealt ma muidugi tänan kõiki neid koos ja igaüht eraldi, kes minu poolt oma hääle andsid. Ma olen sellisest häältehulgast liigutatud ja mul on väga hea meel, et reformierakond võitis need valimised nii kogu Eestis kui ka Lääne-Virumaal. Miks valimistulemused üle riigi just selliseks kujunesid, seda ei suuda me täie kindlusega kunagi öelda – võin ainult analüüsida ja oletada. Mis puudutab Lääne-Virumaad ja reformierakonna võitu siin, siis selle kohta on mul küll mõned selgitused, mida teiega meeleldi jagan.

Esiteks – meil oli hea programm. Enamik valijaid vaevalt seda kaanest kaaneni läbi luges, aga see oli realistlik nii oleviku kui tuleviku hindamisel ja ma usun, et see meeldis inimestele. Ma väidan, et reformierakonna programm oli ausam ja objektiivsem kui meie konkurentide oma. Eriti selgelt tuli see välja debattidel, mille käigus näiteks keskerakonna esindaja ütles ise otsesõnu, et tema sellist jama nagu keskerakondlik 1000eurone miinumumpalk kaitsta ei oska ega taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles