Võrdõigusvolinik aitab inimesi töövaidlustes

Eva Samolberg
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepper
Võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepper Foto: Liis Treimann / Postimees

„Kui inimene on kogenud diskrimineerimist tööle kandideerides või palga saamisel, siis tasub kindlasti pöörduda meie poole. Anname nõu, mil viisil saab oma õigusi kõige paremini kaitsta,“ ütles võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepper.

Diskrimineerimine on näiteks see, kui tööandja ei võta tööle naist, kelle peres kasvavad väikesed lapsed. Kui lapsehoolduspuhkuselt naasja ei saa pärast puhkust tagasi oma endisest töökohta. Kui tööandja jätab värbamisel kõrvale või koondab üle 50-aastase töötaja just tema vanuse pärast. Kui puudega inimest ei võeta tööle, sest tööandja ei soovi töökohta kohandada.

„Aitame inimestel oma õiguste kaitseks pöörduda ka töövaidluskomisjoni ja kohtusse. Möödunud aastal said diskrimineerimise tõttu kannatanud inimesed meie abiga oma tööandjatelt kokku ligi 71 000 eurot hüvitisi,“ sõnas Sepper.

Nõustamisele tulles võib jääda anonüümseks. Oodatud on ka esindusorganisatsioonide töötajad ja ametnikud, kes vajavad abi oma klientide nõustamisel.

Tasuta nõustamine toimub 13. märtsil kell 14.30-16.30 Rakveres Lääne-Virumaa Puuetega Inimeste Kojas (Lille 8).

Kell 13.00-14.30 on Lääne-Virumaa Puuetega Inimeste Kojas võimalik kuulata võrdõigusvoliniku nõuniku Hille Naaberi avalikku loengut võrdse kohtlemise teemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles