Viru maleva patrullvõistlus selgitab välja parimad lahingpaarid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu Viru maleva patrullvõistlus "Paras Paar".
Kaitseliidu Viru maleva patrullvõistlus "Paras Paar". Foto: Kaitseliit

Täna stardib Kaitseliidu Viru maleva patrullvõistlus "Paras Paar", mis selgitab välja parimad lahingpaarid. Rajale pääseb kuni kakskümmend võistkonda, kelle vahel selgitatakse kontrollpunktides sooritatud ülesannetel saavutatud paremusjärjestus.
 

Võistkondade ülesanneteks rajal on tulejuhtimine, külgmiini M-14 paigaldamine, lahinggranaadi heitmine, laskeoskus distantsilt 25−500 meetrit ning esmaabi osutamine.

Trassi pikkus on linnulennult 25 kilomeetrit ja see kulgeb läbi Laekvere valla lagendike, soode ja metsade. Tinglikult on tegemist lahingsituatsiooniga ja kõik tegevused peavad toimuma varjatult ning maskeeritult.

Kogu võistluse alal tegutseb vastutegevus, kes on tähistatud kollase-musta lindiga ning liigub jalgsi, sõidab autodega, kasutab snaipreid, koeri, öövaatlusseadmeid.

Teiste samalaadsete patrullvõistlustega võrreldes on "Paraja Paari" erinevuseks see, et trassi läbimisel ei ole määravaks kiirus, vaid edu toovad pigem sõdurioskused ülesannete lahendamisel ja kavalus. Kasuks tuleb ka kübeke sõduriõnne.

Lõplik paremusjärjestus selgub 26. septembril kontrollpunktides sooritatud ülesannete eest antud punktide põhjal. Finišis ootab võistlejaid soe söök ja saun.

Viru malev on korraldanud patrullvõistlust "Paras Paar" aastast 2001 igal aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles