Rakvere noorteralli võitsid Siim Plangi – Marek Sarapuu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Plangi ralliauto.
Siim Plangi ralliauto. Foto: Karli Saul

Lääne-Virumaa teedel 26. septembril sõidetud Honda Racing noorteralli Eesti meistrivõistluste teise etapi võitsid Siim Plangi – Marek Sarapuu.

Martin Kangur – Silver Kütt kaotasid võitjale 9 sekundit ja Karl Kruuda – Martin Järveoja 41. Viimatinimetatud pidasid poodiumikoha eest ägedat duelli rallipaariga Sander Pärn – Ken Järveoja, keda lõpuks edastati vaid 0,4 sekundiga. Otsustavaks sai Kehala paarisringil sõidetud 7. lisakatse, mis ühtlasi oli kogu võistluse viimane. Kruuda oli Kehalas Pärnast üle kolme sekundi kiirem ja see otsustaski.

Esinelik võistles klassis N18. Absoluutarvestuse 5. ja J27 esikoha pälvisid David Sultanjants – Jaan Põldsepp. Teise koha selles klassis said Simmo Arendi – Mart Ojaperv ja kolmanda Timo Heiskonen – Hendrik Kers. Klassis N16 võitsid Karl Jalakas – Rainer Laipaik ja 2. liiga arvestuses Indrek Napp – Tarmo Mägi.

Ühena favoriitidest rajale läinud Karpar Koitla – Andres Ots katkestasid tehnilise rikke ja sellele järgnenud rajalt väljasõidu tõttu ralli kolmandal lisakatsel. Roolirike tulenes aga esimesel lisakatsel juhtunud väikesest sõiduveast, mil mehed riivasid kivi.

Õnnetult lõppes võistlus ka paarile Rein Koch – Priit Hain. Noorteralli eelmise etapi võitjad klassis J27 keerasid juba esimesel lisakatsel oma auto katusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles