Prokurör taotleb ekskomissari süüdimõistmist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Ojasoo
Ilmar Ojasoo Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Prokurör nõuab Tartu ringkonnakohtus Ida prefektuuri Rakvere politseiosakonna kriminaaltalituse endise vanemkomissari Ilmar Ojasoo süüdimõistmist mitmes kuriteos.

Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Kalmer Kask taotleb Ojasoo (52) süüdimõistmist ametialases võltsimises ja omastamises ning ametialaselt teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumises, vahendas ERR Uudised.

Prokurör nõuab Ojasoole tingimisi viie kuu pikkust vangistust kolmeaastase katseajaga ning rahalist karistust 39 000 krooni.

Viru maakohtu otsuse vaidlustas ringkonnakohtus ka Ojasoo kaitsja vandeadvokaadi vanemabi Rein Laid, kes taotleb oma kaitsealuse õigeksmõistmist ebaseadusliku laskemoona omamise süüdistuses.

Prokuröri ja advokaadi kaebused jõudsid ringkonnakohtusse eile ning seni ei ole veel Ojasoo süüasja arutamise aega määratud, ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles