Autolt löögi saanud kits kosub kodutute loomade varjupaigas

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal leiti Jõgevamaalt Torma vallast kodukits, kes oli saanud autolt löögi.
Eelmisel nädalal leiti Jõgevamaalt Torma vallast kodukits, kes oli saanud autolt löögi. Foto: Marianne Loorents

Eelmisel nädalal leiti Jõgevamaalt Torma vallast kodukits, kes oli saanud autolt löögi. Kuna kitse omanikku ei tuvastatud ning omavalitsusel polnud võimalik loomaga midagi ette võtta, toodi ta Virumaa kodutute loomade varjupaika.

Varjupaiga juhataja Kalle Rattasepp rääkis, et veterinaar vaatas kitse üle, puhastas haavad, õmbles ja määras ravi ning loom on juba peaaegu terve.

Rattasepa sõnul väga suurt muret kitsega varjupaigas ei ole, aga emast looma tuleb siiski lüpsta, samuti talle rohtu niita.

Kitsele on juba tahtja olemas. Aga teda ei tohi ära anda enne, kui tal saab varjupaigas kaks nädalat täis, juhtub see 25. mail. Varjupaik peab looma enda juures hoidma seepärast, et välja võib ilmuda tema omanik.

Kalle Rattasepp ütles, et teisi loomi peale koerte-kasside on Rakveres tegutsevasse Virumaa varjupaika sattunud väga harva. “Kunagi oli meil siin tuhkur,” kõneles ta. Kord toodi ka kanakull, kuid lind sai toimetatud loodusesse.

Kodutute loomade varjupaik ei ole siiski mõeldud vaid koertele ja kassidele, vaid omavalitsustega sõlmitud lepingute järgi tulebki vastu võtta ka kõik koduloomad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles