Väärtustades haridust

Sven Hõbemägi
, Lääne-Viru­ Omavalitsuste ­Liidu tegevdirektor, ainetundjate aupäeva korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Hõbemägi
Sven Hõbemägi Foto: Erakogu

Meie maakonnas on alati tegutsetud selle nimel, et noored saaksid siin hea hariduse, mis aitaks neid edasiõppimisel ja töö leidmisel. Püüame noori aidata parimate valikute tegemisel ja anda neile kodumaakonnast kaasa positiivsed emotsioonid ning kindlustunde, et nad on siia alati tagasi oodatud. Loomulikult sõltub otsus naasta sobiva töö ja hea elukeskkonna olemasolust ja mitmest muust tegurist, kuid mida saaksime omalt poolt veel teha?

Üks võimalus noorte haridust rikastada on konkursid ja olümpiaadid. Oluline on õpilasi ka tunnustada heade õpi- ja konkursitulemuste ning panuse eest kogukonna või maakonna elukeskkonna parendamisse. Nii maakonna kui kogu Eesti edu võti on ju haritud ja aktiivsete kodanike käes.

Heade õpitulemuste saavutamisel on väga oluline roll ka õpetajal, tema oskusel märgata õpilase andeid ja aidata neid arendada. Üheks arendusvormiks ongi valmistumine ainealasteks võistlusteks ja nendest osavõtt. Tähtis osa on ka kodu, kooli ja kogukonna toetusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles