Rakvere sotsid esitasid linnaeelarve eelnõu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: Elmo Riig

Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsioon esitas kolmapäeval Rakvere linnavolikogu istungil 2011. aasta linnaeelarve eelnõu.


“Et meieni jõudis info, et uus linnavalitsus on jäänud hätta eelarve koostamisega, siis otsustasime konstruktiivselt neile abiks olla ning eel­arve eelnõu ise koostada,” selgitas varem linnapea ja abilinnapeana rahanduse eest vastutanud Rannar Vassiljev.

Vassiljevi sõnul vastab eelarve ning selle seletuskiri detailsuselt varasematel aastatel lin­navalitsuse esitatule, kuid on eurole üleminekut silmas pi­dades esimest korda esitatud nii kroonides kui ka eurodes.

Sotsid on oma eelarve eelnõus seadnud prioriteediks koolid ja lasteaiad, teed ja tänavad ning sotsiaaltoetused. Hoolimata tegevuskulude kaheksa miljoni krooni suurusest kärpest, säilitatakse koolide ja lasteaedade rahastus, kõik senised sotsiaaltoetused ja -teenused, nähakse ette omafinant­seering Triinu lasteaia renovee­rimiseks eurotoetuste abil ning suurendatakse oluliselt teedele ja tänavatele kuluvaid vahen­deid ja kultuuri- ja spordiseltside toetust.

Koostatud eelarve kogumaht on 249 812 686 krooni ehk 15 965 940,58 eurot.

Vastavalt Rakvere linna põhimäärusele peab linnavalitsus järgmise aasta eelarve volikogule esitama hiljemalt 15. oktoobril.

Seni pole linnavalitsuse istungil eelarvet arutatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles