Veideman lubab hooaja parimat mängu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Rain Veidemani visked ei tabanud, tegi ta efektse korvi palli pealt sisse surudes.
Kuigi Rain Veidemani visked ei tabanud, tegi ta efektse korvi palli pealt sisse surudes. Foto: Sille Annuk

Rain Veidemani hinges valitseb täna segadus – õhtul astub ta nii tuttavaks saanud Rakvere spordihoone korvpalliväljakule, tribüünidel on mullu teda jumaldanud fännid, platsil Tarva särki kandvad kaaslased, kuid ta ise pole enam nendega. Ta on vastane.


«Usun, et sellest tuleb hooaja üks paremaid mänge. Ma ei kavatse end tagasi hoida, vaid annan endast kõik,» sõnas hooaja hakul Tarvast Tartu Ülikool / Rocki ridadesse siirdunud Veideman. Täna on ta oma mullusel koduväljakul esimest korda tagasi.

Veideman sõitis kodukanti juba eile õhtul. Täna teeb ta Rakveres väikese jalutuskäigu ning õhtu saabudes ühineb ülejäänud Rocki koosseisuga ja alustab mänguks valmistumist. «Ei teagi, kuidas linnas liikuda – lugesin internetikommentaaridest, et mul ei maksa enam Rakverre oma nägu näidata,» märkis Veideman. «Loomulikult ei võta ma sellist juttu tõsiselt. Aga samas ei kujuta ma ka ette, millised tunded mind platsile minnes valdavad.»

Vähemalt eile polnud Veidemanil karjääri parim päev. Ta aitas küll Rockil alistada Valmiera 86:66 ja saada Balti liiga tabelisse esimese võidu, kuid ta enda visketabavus polnud kuigi hea – seitsmest kolmesest tabas vaid üks. Plusspoolele võis kanda vaid neli resultatiivset söötu.

«Midagi hullu pole, meeskonnasisene konkurents mind ei sega. Visked tuleb lihtsalt sisse panna,» lausus Veideman. «Mullu oli tegelikult sama häda, kaugvisked ei tabanud. Mõistagi sattus vahele ka paremaid päevi. Tean, et siin ootavad treenerid minult mullusega sarnaseid asju: üks ühele läbimurdeid, sööte ja teravust.»

Möödunud hooaja komeet kinnitas, et on hästi kohanenud, probleeme polevat platsil ega mänguväliselt. Seniks kuni aga mäng hakkab paremini õnnestuma, hoiavad Eesti meistermeeskonda üleval teised mehed – näiteks korvi all möllavad Janar Talts ja justkui kvaliteetveinina üha paremaks muutuv kogenud Vallo Allingu.

Talts panustas eile Valmiera üle saadud võidu heaks 19 punkti, Allingu lisas aga 12 punktile võimsa seeria: viis lauapalli, viis resultatiivset söötu ja neli vaheltlõiget. Kui siia lisada Callistus Eziukwu 10 punkti ja teadmine, et Valmie­ral oli vaid üks korralik keskmängija, saab selgeks, miks Rock murdis vastased peamiselt korvialuste meeste arvelt.

Kuigi Rock kontrollis mängu algusest peale ja vahepeal tekkis juba turvaline edu, lubati sel kolmanda veerandaja lõpus sulada vaid viiepunktiliseks. Siis aga sopsas Talts kaks kolmest ja rahu oli taastunud.
«Balti liigas pole selliseid vastaseid, keda juba esimesel poolajal täiesti maha murda,» tõdes Rocki peatreener Indrek Visnapuu. «Täna oli meil alles teine punktimäng, seepärast on vara oodata, et kõik sujuks nii, nagu treenerid soovivad. Ühel hetkel tulevad asjad hästi välja, järgmisel momendil vaatad, et kuidas nii saab mängida…»

Eilse kohtumise lõpus sai mänguaega augustis Eesti koondise eest võideldes kätt vigastanud ja seejärel lõikusel käinud Silver Leppik. Lühikese ajaga tõi ta neli punkti ja tegi vaheltlõike.

«Tarva vastu loodan saada juba rohkem mänguaega. Graafik on tihe ja põhimehed vajavad puhkust. Järgmisel nädalal üritan aga juba ise põhimeheks tõusta,» mõtiskles Leppik ja lisas, et tagameeste osas valitsev tihe sisemine konkurents teda ei häiri. «Hooaeg on pikk ja mänge palju, usun, et kõigile jagub minuteid.»

Korvpall
Balti liiga

Tartu Rock – Valmiera 86:66
Rock: Talts 19, Tsintsadze 14, 5 rs, Allingu 12, 5 lp, 5 rs, 4 vl, Sokk 11, Eziukwu 10, Eichfuss 7, Veideman 5, Leppik 4, Doronin 2, Kurbas 2.
Valmera: Bedritis 15, Kaufmanis 12, Virsis 12, Cipruss 12, Andzejevskis 8, Berzins 4, Ziedins 2, Amolins 1.

Kalev/Cramo jäi täienduseta

Kalev/Cramo korvpallimeeskond lootis neljapäevaseks Ühisliiga kohtumiseks Riia VEFiga täiendada oma ridu 208 cm pikkuse keskmängija Anthony Mylesiga, ent mees otsustas liituda hoopis Kreeka liigaga.

Postimehe andmetel jõudis klubi mängijaga läbirääkimistes juba päris kaugele, ent nädalavahetusel hakkas palluri agent lepingu sõlmimisega venitama. Esmaspäeva õhtul valis aga Myles teise meeskonna.

«Otsime juba uut mängijat. Agendid on saatnud paari mehe andmed, ent treenerid pole veel jõudnud nendega tutvuda. Vaevalt me jõuame neljapäevaseks Ühisliiga mänguks kedagi juurde tuua,» tõdes Kalev/Cramo mänedžer Kaarel Sibul. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles