Koolid said septembris väiksema e-kooli arve

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-kooli logo
E-kooli logo Foto: e-kool

Septembris uues keskkonnas tööd alustanud e-koolis oli palju takistusi ning sai palju kriitikat, mistõttu esitas haldaja Koolitööde AS selle kuu eest koolijuhtidele väiksema arve.

«Kõik koolid said meie initsiatiivil tavapärasest kahe kolmandiku võrra väiksema arve, 12 kooli said septembri tasust päris priiks,» kinnitas Koolitööde AS juht Sten Soosaar Postimees.ee’le.

Kuigi septembrikuine nurin kerkis nii suureks, et koolijuhid ähvardasid e-kooli kuumaksu tasumata jätta, pole ükski kool Soosaare teada seda teinud. «Tänase päeva seisuga pole ühtegi täiendavat pretensiooni meieni laekunud,» lisas ta.

Selle nädala algul oli ühel e-kooli serveril tehniline rike, mistõttu oli töö koolikeskkonnas mõnede jaoks aeglustatud, tõdes Soosaar. Päris kättesaamatu tema kinnitusel e-kool siiski polnud.

«Parandus- ja täiendusettepanekuid on saabunud kogu eKooli eksistentsi jooksul, saabub praegu ja saabub ka edaspidi. Igal kasutajal on omad eelistused ning tore on see, et neist antakse meile ka aktiivselt ja konstruktiivselt teada,» märkis Soosaar.

Kui e-kooli uue keskkonna esimestel nädalatel toimusid muudatused igapäevaselt, siis nüüd on need jäänud harvemaks ja uuendusi viiakse sisse vaid korra nädalas. «Näiteks on koolidele lisandunud palju uusi aruandeid, kasutajad saavad valida vaikimisi avalehte ja laste infovoo sisse-välja lülitamise oma vaates,» tõi Soosaar näiteid. «Õpetaja saab lisada koduse ülesande juurde dokumente ja linke, siit-sealt on tööprotsesse lühendatud ja klikke vähemaks saadud.»

Ühestki olulisest asjast saadud kriitika tõttu Soosaare sõnul aga loobutud pole. Näiteks ei saanud paljud aru, miks on e-koolis tarvis blogi, foorumeid või piltide lisamise võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles