Viru Õlu juhatuse liige: "Oleme hästi hakkama saanud"

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
40 aastat tagasi keedeti Haljala õlletehases esimene õllevirre.
40 aastat tagasi keedeti Haljala õlletehases esimene õllevirre. Foto: Meelis Meilbaum

7. juulil 1975. aastal keedeti Haljala õlletehases esimene õllevirre. Õlle villimine sai alguse sama aasta 7. augustil. Juhatuse liige Ott Licht ütleb, et 40 aasta jooksul on neil kenasti läinud.  

"Ettevõte, mis tihedas konkurentsis oleval turul on saanud neljakümne aastaseks, on hästi hakkama saanud ja Viru Õlu kollektiiv võib selle üle uhkust tunda," nentis Licht. Joogitööstuses on konkurents karm, lisaks tuleb tootjatel silmitsi seista ka rahvusvaheliste karastusjookide brändidega. "Oleme leidnud oma koha turul ja ennast tõestanud," ütles juhatuse esimees.

Ajaloos tagasi minnes, rääkis esimese õllevirre tegemise juures töötanud Tiina Kungla, et sellel päeval hakati õllet tegema ja segaja ütles ülesse. "Olime kahekesi, tegime esimese keedu ja linnase kogus oli liiga suur võrreldes varem toodetud maltoosa tootmise linnase kogusega. Sellepärast ei pidanud katla segaja vastu ja kogu linnasesegu läks sigadele. Teine tegemine läks juba kenasti," meenutas siiani tehases keetjana töötav Kungla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles