Tänasest algab Eesti mahukaim annetuskampaania

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

14. oktoobril algas Eesti mahukaim annetuskampaania Toidupanga tegevuse toetuseks. Sellega seoses annetatud müntide toel tahetakse Toidupanga regulaarse toiduabi süsteemi laiendada kiirelt Tallinnast ja Tartust ka teistesse Eesti piirkondadesse.

Ligi 100 000 inimest, sealhulgas rohkem kui 20 000 last siinsamas Eestis, peavad täna mõtlema sellele, kust nad saaksid oma igapäevast toitu.

Toidupank pakub sellele murele lahendust: võtab iganädalaselt kauplustest, hulgiladudest, tootmisettevõtetest ning teistelt annetajatelt vastu toiduained, mis jäänud üle, ning suunab need koostöös sotsiaalosakondade ja kohalike MTÜdega puudustkannatavate inimeste lauale.

«Ühelt poolt väheneb raiskamine ning teiselt poolt saavad regulaarset ja otsest toiduabi vaesuses elavad pered,» avas Toidupanga nõukogu esimees Erki Tamm kogu ettevõtmise põhimõtteid. «Ja seda mitte üks kord, jõulude ajal, vaid igal nädalal.»

Sadades kauplustes ja annetuspaikades üle Eesti saab alates 18. oktoobrist annetada oma kroonimündid Toidupanga tegevuse laienemise heaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles