Rahvusvaheline väntorelifestival toob Rakverre artiste ka ookeani tagant

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õige pea saab Rakvereski väntorelimuusikaga tutvuda. Üle 30 osaleja kümnest riigist toovad publikuni ilusad pillid ja põneva muusika. Foto on illustreeriv.
Õige pea saab Rakvereski väntorelimuusikaga tutvuda. Üle 30 osaleja kümnest riigist toovad publikuni ilusad pillid ja põneva muusika. Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Langovits

5. augusti keskpäeval algab Rakvere Keskväljakul rahvusvaheline väntorelifestival FinEst 2015.

Eesti esimene väntorelifestival toimus 2005. aastal ning sellega pandi alus ühele toredale kultuuritraditsioonile. Festivali kaudu on Eestit tutvustatud paljudele välismaalastele ning eestlastele on pakutud võimalust saada osa teiste maade kultuurist ja mehaanilise muusika imelisest maailmast.

Käesoleval aastal leiab aga aset erakordne festival – Soome-Eesti ühine vänt­orelifestival FinEst 2015. Esimest korda ajaloos toimub väntorelifestival kahe riigi koostöös ja kahes riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles