Palgata puhkusepäevi võib politseis jätkuda ka uude aastasse

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Toomas Huik

Riigi tasandil käiva eelarvearutelu käigus kaalutakse ka erinevaid võimalusi, kuidas parandada madalalma palgaga politsei- ja piirivalveametniku seisu olukorras, kus personalikulud peaksid jääma tänavuse kärpeaasta tasemele.

Siseministeeriumi pressinõunik Kristel Tuul kinnitas Postimehele, et politsei- ja piirivalveameti järgmise aasta personalikulude maht jääb 2010. aasta tasemele, mis tähendab, et tänaval korda tagaval patrullpolitseinikul palgatõusu oodata esialgu ei ole.

«Hetkel on käimas tööprotsess erinevate meetmete väljatöötamiseks, tagamaks siseturvalisust parimal võimalikul tasemel,» lisas Tuul. Ühe võimalusena kulude kokkuhoiuks kaalutakse tema sõnul endiselt ka sel aastal toiminud igakuist palgata puhkusepäeva võtmist.

«Tänavu 8 kuuga on tasustamata puhkuse päevade arvelt saavutatud kokkuhoid koos maksudega arvestuslikult 27,2 miljonit krooni,» tõdes Tuul.

Palgata puhkust on pidanud tänavu võtma kõik PPA töötajad, sealhulgas ka juhtkond, kelle töökohustuste ja vastutuse kasvust tulenenud palgatõus hiljuti kirgi köitis.

Tuul lisas samas, et madalama sissetulekuga töötajate olukorra parandamiseks tehakse tööd ning välistatud ei ole võimalus, et uuel aastal võtavad palgata puhkust igakuiselt vaid kõrgema palgaga töötajad.

«Selleks, et väiksema sissetulekuga töötajate sissetulekuid palgata puhkuse päevade arvelt säästa, otsitakse hetkel võimalusi, kuidas etteantud eelarvepiirides palgata puhkuse päevade arvu vähendada,» kinnitas Tuul.

Politsei- ja piirivalveameti pressesindaja Harrys Puusepp rõhutas, et praegu on siiski vara rääkida konkreetsetest stsenaariumitest uuel aastal seoses persaonalikulude kokkuhoiuga ning asjatuid lootusi tekitada.

«Eelarve koostamisel teeb tehakse kõik selleks, et palgata puhkuse päevi ei peaks võtma ja kui peab võtma, et neid oleks võimalukult vähe,» kinnitas Puusepp. Ta lisas, et eelarve koostamisel on põhieesmärgiks, et inimeste turvalisus riigis ei kannataks oluliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles