Narva endise abilinnapea kohtuistung lükati edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Peeter Langovits

Viru maakohtus lükati edasi kohtuistung, sest mõjuvõimuga kauplemises ja väärteomenetluses teadvalt ebaseadusliku otsuse tegemisele kihutamises süüdistatav Narva endine abilinnapea Sofja Homjakova haigestus.

Nüüd peab Homjakova kohtu ette astuma 1. detsembril.

Kahtlustuse järgi kasutas Homjakova 2006. aastal enda sugulase ja elukaaslasega seotud firmalt vara vastuvõtmisega nõustumise eest oma mõjuvõimu teiste linnaametnike suhtes. Mõjuvõimuga kauplemisega tagas ta kohaliku sotsiaalabiameti poolt rendilepingu sõlmimise elukaaslasega seotud äriühinguga.

Samuti kihutas Homjakova oma endist alluvat, Narva linna arhitektuuri- ja linnaplaneerimise ameti spetsialisti, vähendama ühele juriidilisele isikule väärteomenetluse raames tehtud rahatrahvi summat.

Mõjuvõimuga kauplemise eest näeb seadus ette rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse. Väärteomenetluses teadvalt ebaseadusliku otsuse tegemise eest näeb seadus ette rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles