Vihula mõisas räägitakse interneti ohtudest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eile avati Vihula mõisas kaks päeva vältav konverents “Alaealiste vastu suunatud kahjulikud tegevused internetis”, mille peamiseks eesmärgiks on õppida paremini ennetama, tõkestama ja lahendama laste vastu suunatud kübersüütegusid.

Konverentsi korraldas politsei- ja piirivalveamet. Juhtivkriminaalametniku Anu Baumi sõnul keskendub konverents netikuritegude ennetamisele ja kohtueelse uurimise paremale toimimisele. “Et oleks võimalik veelgi paremini lapsi kaitsta,” sõnas ta.

“Konverentsi käigus koolitatakse nii politsei kui ka prokuratuuri ametnikke, kes puutuvad oma igapäevases töös kokku just laste vastu suunatud kuritegevusega kübermaailmas,” jätkas Baum. Ta lisas, et virtuaalmaailm on äärmiselt kiiresti arenev keskkond, mis leiab noorte seas järjest enam kasutamist. Seega muutub oluliseks ka õiguskaitseasutuste efektiivne tegevus probleemide ennetamisel ja lahendamisel.

Lisaks Eesti spetsialistidele osalevad konverentsil Saksamaa, Tšehhi, Rootsi ja Soome asjatundjad.

Konverents on kolmas ettevõtmine viieosalisest sarjast, mille käigus koolitatakse küberkuritegevusega tegelevaid õiguskaitseasutuste ametnikke.

Politsei- ja piirivalveamet korraldab konverentsi Euroopa komisjoni rahastatava eriprogrammi “Kuritegevuse ennetamine ja tõkestamine” raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles