Läänevirulased Saaremaa kolme päeva jooksul

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ergo Kilki Saaremaa kolme päeva jooksu avaetapil.
Ergo Kilki Saaremaa kolme päeva jooksu avaetapil. Foto: Allan Mehik

Läinud nädala lõpus peetud 37. Saaremaa kolme päeva jooksul, kus esikoha võitis esmakordselt sel omalaadsel jõuproovil osalenud Eesti esimaratoonar Pavel Loskutov (aeg 2:18,49), startis põhi-, noorte- ja rahvajooksul hulganisti ka Lääne-Virumaa jooksusõpru.

Põhijooksus jõudis läänevirulastest parimana esitosinasse Rakvere spordikooli kergejõustikutreener Ergo Kilki, kes oli kolme päeva kokkuvõttes 12. kohal ajaga 2.28,22 ning sai ühtlasi M40-vanuseklassis teise koha. M45-vanuseklassis esikohale jooksnud Ago Veilberg Tamsalust lõpetas põhijooksu 14. kohal, noor Vinni jooksumees Anton Basmanov oli 17.

Noortejooksus sai 45 osaleja hulgas kindla esikoha ja tuli ka M14-vanuseklassis võitjaks rakverlane Taavi Kilki. Rakvere gümnaasiumis õppiv Laura Kallas lõpetas noortejooksu kolmanda kohaga, olles ühtlasi võitja N11-klassis.

Saaremaa kolme päeva jooksul läbitakse kolme päevaga maratonidistants – 42,195 km. Esimesel päeval Kuressaares oli etapi pikkuseks 10 km, teisel päeval Sõrve säärel 16,195 ning kolmandal päeval Kuressaares 16 km.

Stardis oli rekordarv - 341 - jooksjat ning lõpetas samuti rekordiline hulk - 326 - jooksusõpra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles