Kõigest nelja aastaga praktiliselt nullist taastatud kodu pälvis presidendi tunnustuse

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liilia ja Jaak Koidumaa on kõigest nelja aastaga loonud keset metsi ja põlde pisikese oaasi, kus silmailu pakuvad puud-põõsad, rohkelt roose ja vesi: nii seisev kui voolav.
Liilia ja Jaak Koidumaa on kõigest nelja aastaga loonud keset metsi ja põlde pisikese oaasi, kus silmailu pakuvad puud-põõsad, rohkelt roose ja vesi: nii seisev kui voolav. Foto: Avo Seidelber

Liilia ja Jaak Koidumaa kodu ümbruses Veltsi külas laiub 14 hektarit talumaid, millest umbes poolt pererahva töökad käed hooldavad. Aias ja väljaspool seda pole midagi juhuslikku, iga detail on oluline osa tervikust.

Eha talu taastamise mõtteni jõudis tegelikult Liilia Koidumaa ühel autosõidul Tallinnast Pärnusse. Et abikaasa tuli mõttega kaasa, asuti neli aastat tagasi toimetama, hoolimata sellest, et ega vahepeal võõrastes kätes olnud talus suurt midagi taastada enam olnudki – vaid osa elumajast.

Nüüd avaneb sootuks teistsugune pilt. Ümber üles ehitatud hoonete laiuvad hooldatud põllud, neist kõige pilkupüüdvam on suvisel ajal õitsev värviline lillepõld. Kasemets on korralikult harvendatud ja metsaalune hooldatud. Territooriumile on tehtud lõkkeplats ja praegu veel lagedale alale hakkab perenaine sügisel rajama dendroparki, et saada täiendust sissesõidutee ääres asuvale dendropargile, kus kõik puuliigid on siltidega tähistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles