Unikaalsed sõjapäevikud jõudsid raamatuna rahvani

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porkuni koolis toimunud sõduripäevikutest koostatud raamatu “Mõtle minule siin vaenuväljal” esitlusel tuli koostajal Marju Metsmanil (raamatuleti taga) anda omajagu autogramme.
Porkuni koolis toimunud sõduripäevikutest koostatud raamatu “Mõtle minule siin vaenuväljal” esitlusel tuli koostajal Marju Metsmanil (raamatuleti taga) anda omajagu autogramme. Foto: Marianne Loorents

Üleeile meenutati Porkuni lahingus langenuid Loksa vennashaual ja Vistla memoriaalil, järgnes lahingus langenud Kurt Eiskopi sõduripäevikutest koostatud raamatu “Mõtle minule siin vaenuväljal” esitlus Porkuni koolis.

Mahukas raamatus on 410 lehekülge ja see sisaldab ühtteist sõduripäevikut teisest maailmasõjast, aastatest 1941–1944.

Nii Vene kui ka Saksa poolel võidelnud Kurt Eiskop on järjekindlalt lausa kellaajaliselt üles tähendanud sõjas kogetu, päevikutest üks pärineb tema Vene sõjaväes viibitud ajast ja kümme kajastavad teenistust Saksa armee ridades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles