Novembri lõpp toob lume

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisene lumi
Sügisene lumi Foto: Peeter Langovits

Novembri alguses püsivad meil veel suhteliselt soojad sügisilmad, kuid kuu lõpp toob juba lumesaju ja püsivad miinuskraadid, prognoosib Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut.

«Novembrikuu keskmine õhutemperatuur on normilähedane või veidi madalam, püsides 0…+3 kraadini,» sõnas EMHI ilmaprognooside osakonna juhataja Merike Merilain.

Kõige külmemat ilma on oodata kuu viimasel kolmandikul, sademeid on normi piires.

«Esialgu püsib meil soe ilm. Nädalavahetusel, õigemini kas pühapäeval või esmaspäeval läheb jahedamaks ja viimased päevad on ikka öise miinusega ja päeval tõuseb õhutemperatuur natuke plusspoole peale,» rääkis Merilain.

Novembri teisel kolmandikul sajab vihma ja lörtsi, õhutemperatuur on algul nullilähedane ning 15. kuupäevast alates lähevad öised miinuskraadid suuremaks ning kerged miinuskraadid jäävad püsima ka päeval.

«Kuu viimasel dekaadil on sajud põhiliselt lumena, võib ka tuisku olla. Tuul puhub valdavalt põhjakaarest ja võib mõnikord ka natuke tugevam olla. Õhutemperatuur on miinustes, mõnel ööl võib ka -15 kraadi lähedale langeda,» rääkis sünoptik.

«Seega võib küll olla, et tuleb talv korraks kätte,» tõdes Merilain.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles