Maavalitsuses vaagiti pagulaste temaatikat

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna külastasid ministeeriumite ja vabakonna esindajad Lääne-Viru Maavalitsust, viies läbi teabepäeva  „Toimetulek rändeajastul: Rahvusvahelise kaitse valdkond ja kohalik tasand“.
Täna külastasid ministeeriumite ja vabakonna esindajad Lääne-Viru Maavalitsust, viies läbi teabepäeva „Toimetulek rändeajastul: Rahvusvahelise kaitse valdkond ja kohalik tasand“. Foto: Kristel Kitsing/ Lääne-Viru maavalitsus

Täna külastasid ministeeriumite ja vabakonna esindajad Lääne-Viru Maavalitsust, viies läbi teabepäeva  „Toimetulek rändeajastul: Rahvusvahelise kaitse valdkond ja kohalik tasand“.

Omavalitsus- ja koolijuhtidele ning sotsiaalhoolekande töötajatele suunatud teabepäeval osales pea poolsada inimest.

Teabepäevadel leiti üheskoos vastuseid rahvusvahelist kaitset vajavaid inimesi puudutavatele küsimustele ning arutati nende vastuvõtuga seotud vajaduste ja võimaluste üle.

„Soovime, et info selle kohta, mida inimeste aitamine rahvusvahelise kaitse saajate vastuvõtmisega tähendab, jõuaks iga kohaliku omavalitsuse esindajani ja sealt edasi meie kõikideni. Kohtumistel räägime teemast avatult ja regioonipõhiselt ning otsime lahendusi kõikvõimalikele küsimustele, mis tekkinud on,“ ütles Siseministeeriumi korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsler Raivo Küüt.

Lisaks riigi ja vabakonna tegevuste tutvustamisele anti kohtumisel ülevaade rändevaldkonna hetkeolukorrast Eestis ja Euroopa Liidus, keskendudes eelkõige rahvusvahelise kaitse valdkonnale. Ühiselt arutleti muuhulgas rahvusvahelise kaitse saajate vastuvõtmisega seotud küsimuste üle, ehk millised on kohalike omavalitsuste võimalused ja vajadused täna ning tulevikus.

Teabepäeva korraldas Sisekaitseakadeemia, korraldamisse oli kaasatud ka maavalitsus ning teabepäevad toimuvad maakondades ajavahemikul 26. oktoobrist 9. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles