Kunda ühisgümnaasium sai noorte terviseprojektide konkursil esikoha

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prillid.
Prillid. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Tervise Arengu Instituudi noorte terviseteemaliste projektide konkursil TEIP ehk Tervist Edendava Idee Projekt osales sel aastal 64 projekti, vanemas kategoorias pälvis esikoha Kunda ühisgümnaasium.

Kunda noored soovivad oma projektis tähelepanu pöörata prillikandmisele, korraldades järgmise aasta varakevadel põnevaid nägemisega seotud loenguid, kohtumisi stilisti ja optometristiga ning tutvustades prillide ajalugu.

Tervise Arengu Instituudi spetsialist Lembi Posti sõnul iseloomustab sel aastal projekte mitmekülgsus ning paljudes projektides olid samaaegselt hõlmatud erinevad tervisevaldkonnad. „Silma hakkasid projektid, mis lähenesid tervise teemale uuest küljest. Näiteks on uue teemana sisse toodud nägemise kontroll,“ ütles Posti. „Noored tunnetavad enda ja kogukonna vajadusi ja projektidesse oli kaasatud nii nooremaid koolikaaslasi kui ka tervet kogukonda.“

Konkursi võitnud terviseprojektid saavad igaüks oma ideede elluviimiseks kuni 640 eurot. Lisaks ootab välja valitud projekti liikmeid ka auhind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles