Tugevnev sadu läheb üle vihmaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene lumi
Esimene lumi Foto: Peeter Langovits

Öösel alanud torm jätkub merel veel tänagi ning sadu läheb lähitundidel tihedamaks, kuid lumi vahetub pärastlõunal vihma vastu, prognoosib Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi sünoptik Merike Merilain.

«Öösel oli tuul vägev, sisemaal jäi küll 14-15 meetrini sekundis, aga kõige tugevam oli Liivi lahel, Sõrve jaam andis maksimumi kell 5 ajal kuni 26 meetrit sekundis,» rääkis Merilain. «Praegu puhangud enam nii tugevad pole, kuid merel on torm täiesti olemas, keskmine tuul 23 meetrit sekundis.»

Sadu jäi öösel väheseks, aga lähitundidel peaks see tugevnema. «Hästi soe õhk on lõuna poolt pealetungil ja see peaks sadusid intensiivistama,» sõnas Merilain.

«Kuna Põhja-Eestis on kerge miinus või nulli lähedal õhutemperatuur, siis siin on üsna kindlalt lumi ülekaalus, aga Lõuna-Eestis ja Liivi lahel, kus on +3 kraadi, sajab muidugi vihma.»

«Mudelarvutuse järgi peaks tahket sadu – see on lörts, lumekruup ja lumi, jätkuma kella 14ni, pärast seda on juba Põhja-Eestis ka suure tõenäosusega vihm ülekaalus,» lisas sünoptik.

Praegu on mitmel pool lumi veel maas, kõige paksem on see Lõuna-Eestis - Otepääl ja Sakala kõrgustikus suisa 5 sentimeetrit. Merilaini sõnul vaatas ta äsja kõik maanteekaamerad ka üle ja kõige ilusam lumikate tundus olevat praegu hoopis Hiiumaal Kõpul, samuti oli lumine Muhu tammi peal. Vihmaga kaob lumi sünoptiku hinnangul aga kiiresti.

Teed on jätkuvalt väga libedad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles