Lääne-Virumaa koolid saadavad Robotexile üle 30 roboti

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robotid. Foto on illustreeriv.
Robotid. Foto on illustreeriv. Foto: Postimees.ee

Põhja-Euroopa suurim robotivõistlus Robotex tuleb taas ja sinna on end üles andnud ka mitu Lääne-Virumaa kooli. Võistlustel on kahe robotiga esindatud Kunda ühisgümnaasium, viie robotiga Rakvere gümnaasium, nelja robotiga Tapa gümnaasium, Uhtna põhikool kahe võistlusrobotiga ning Sõmeru robootikaring kolme võistlusrobotiga. Rakke gümnaasium saadab võistlema lausa ligi 20 robotit.

“Mõned robotid ehitatakse päeva lõpus ümber ja järgmisel päeval võistlevad need juba teisel alal,” rääkis Rakke gümnaasiumi robootikaringi juhendaja Velle Taraste.

Rakkes robotihuvilistest juba puudust ei tule, kinnitas Taraste, tänavu minnakse võistlustele juba neljandat aastat.

Sel aastal on robotiehitajad võistlusele kirja pannud 561 robotit, mis on kõigi aegade rekord.

Robotite arvukuse poolest on Lääne-Virumaa maakondade lõikes teisel kohal.

Robotex 2015 projektijuhi ja Tallinna tehnikaülikooli mehaanikateaduskonna doktorandi Marti Araku sõnul on Põhja-Euroopa suurimal robotivõistlusel sel aastal erakordselt rahvusvaheline haare.

“Ligi veerand võistlejatest tuleb tänase seisuga üheksast välisriigist,” lausus Arak. “Lisaks meie lähinaabritele Lätile, Leedule, Soomele ja Venemaale on esindatud Taani, Poola, Valgevene, Kreeka ja India robotiehitajad.”

Arak lisas ka, et nad on otsustanud registreerimistähtaega pikendada kuni 15. novembrini, sest juba on käeulatuses Euroopa suurima robotivõistluse rekordi löömine.

Ajud ja metall saavad sel aastal kokku juba viieteistkümnendat korda. Robotex toimub 4.–6. detsembril Tallinna tehnikaülikooli spordihoones. Kavas on ühtekokku 17 võistlusala, kus teistega hakkavad mõõtu võtma ka Virumaa robotid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles