Einar Vallbaum isadepäeval: Ka iseenesestmõistetav vajab mõistmist ja mõtestamist  

Einar Vallbaum
, Lääne-Viru maavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanem Einar Vallbaum.
Maavanem Einar Vallbaum. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Lääne-Viru maavanema Einar Vallbaumi isadepäevatervitus.

Räägitakse, et kõigele on võimalik määrata hind. Isegi inimelu on välja arvutatav.

Mina olen teistsugusel seisukohal. Kui miski siin elus on hindamatu, siis on need suhted. Ja ennekõike perekondlikud suhted, millele ei ole võimalik leida vastavat väärtust ega mõõdetavat ekvivalenti.  

Siiski kipume sageli unustama, et suhted eeldavad panustamist ja pingutamist. Isad on tihtipeale nii hõivatud, et oma perele ja lastele jääb vähe aega ning ajaplaneerimises täidetakse kõigepealt kohustuslikud ja isiklikud lüngad ning alles seejärel sobitatakse vabadesse kohtadesse ka perekonnaga seotud ettevõtmised. See aga paneb perekonna ootama ning ootusaeg võib osutuda üsna pikaks. Kaotatud aega on aga raske tasa teha.  

Oleme harjunud oma lähedasi võtma nii iseenesestmõistetavalt, et elades koos kasvatakse mõnikord hoopis lahku, kuna unustatakse esitada lihtsaid küsimusi, veeta koos aega ning arutleda kõikvõimalike maailma asjade üle. See omakorda võib viia üksteise mittemõistmiseni ning suhte kvaliteet saab kannatada.  

Seepärast soovin teile tänavusel isadepäeval mitte ainult ilusat ja meeldivat koosveedetud aega, kuna üks päev aastas on selleks ilmselgelt liiga vähe, vaid soovitan võtta see päev, et mõelda oma panuse ja suhete peale ning arutada selle üle, kuidas muuta oma lähedastega suhted sügavamaks, kvaliteetsemaks ja üksteistmõistvamaks. Ka mina teen sama.    

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles