Maie Orav ja meestetants pälvisid lokulaua

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maie Orav rõõmustab tunnustuse üle, mõttes keerlemas tulevased tantsutegemised.
Maie Orav rõõmustab tunnustuse üle, mõttes keerlemas tulevased tantsutegemised. Foto: Kairi Voosalu

Eesti Rahvatantsu ja Rahva­muusika Selts tunnustas silmapaistvaid tegijaid. Kaks aastaauhinda “Lokulaud 2015” tuli Lääne-Virumaale: Maie Oravale ja meeste tantsupeole.

Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi auhinna pikaajalise panuse eest valdkonna arengusse pälvis Maie Orav, armastatud rahvatantsujuht, tantsulooja, rahvakultuuri kandja, kelle looming lähtub pärimuskultuuri traditsioonidest. ERRSi aasta sündmuseks tunnistati kolmas meeste tantsupidu, mis ühendas sel suvel Rakvere staadionil eesti poisse ja mehi, väärtustades eesti meest ja tunnustades mehe väge.

Maie Orava loomevakka mahub lugematul hulgal toekaid tantsutegusid. Ta on kauaaegne tantsuansambli Tarvanpää kunstiline juht, üks folkloorifestivali Viru Säru ja laste folkloorifestivali Porkuni Pillar mõtte algatajatest, I Soome-Eesti tantsupeo kunstiline juht, meeste tantsupidude idee algataja ja kõigi kolme meeste tantsupeo kunstiline juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles