Lääne-Virumaa – kõlab hästi!

Sven Hõbemägi
, Lääne-Viru­ OLääne-Viru Omavalitsuste Liidu tegevdirektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Hõbemägi
Sven Hõbemägi Foto: Erakogu

Tunnuslause “Kõlab hästi” ei iseloomusta mitte ainult peagi lõppevat üleeestilist muusikaaastat, vaid ka meie, läänevirulaste tegemisi. Et maakonnas on väga palju tublisid tegijaid ja tegusid, ei ole muidugi midagi uut. Seda näitas ilmekalt ka lõppev aasta, mil pälvisid tähelepanu nii tublid algatused kui ka veelgi täiustatud traditsioonilised ettevõtmised.

Nõnda kõlasid pühadesoovid üle maailma läbi Rakvere linnakunstniku Teet Suure omanäolise atraktiivse jõulupuu värviliste aknaklaaside ja toimus juba neljas Priit Pärna animafilmide festival Tapal. Head muusikat sai nautida muusikafestivalidel Väike-Maarjas, Võsul ja Tapal ning lambaid lugeda atraktiivsel Sõmeru lambafestivalil.

Oleme Lääne-Virumaal alati üheskoos omasid toetanud ning ka tänavu saime kaasa elada ja pöidlaid hoida Lehtsest pärit Elina Bornile, kes esines edukalt Eurovisionil, ja Rakvere teatri näitlejale Saara Kadakule, kes pakkus meile suurepäraseid etteasteid ja ümberkehastumisi populaarses telesaates “Su nägu kõlab tuttavalt”. Aasta viimased päevad näitasid kogu Eesti rahvale, mida tähendab mäekõrgune edu, kui meie maadleja, MMil pronksiga pärjatud Epp Mäe Eesti aasta naissportlaseks valiti. Rein Siku saunaaabits ja Marju Metsmani toimetatud sõduripäevikud tegid Lääne-Virumaad taas pisut suuremaks ning viisid meie mõtteid ja kogemusi laiali üle Eesti. Need olid vaid mõned näited meie säravatest tegijatest ja tegudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles