Rakvere lihakombinaadis lekkis ammoniaagimahuti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum

Õnnetuseses oli üks hukkunu ning kolm kannatanut, kellest üks viidi kiirabiga haiglasse, kahele anti esmaabi koha peal.

Õnnetuses hukkunu oli keskealine ammoniaagi külmutusseadmete masinist, kes oli töötanud selles valdkonnas terve elu.

Täna kell 10.48 sai häirekeskus teate, et Lääne-Virumaal Sõmeru vallas Roodevälja külas Rakvere lihakombinaadi kompressori tsehhis lekkis mahutist ammoniaaki. Ammoniaagimahuti ventiili vahetamisel paiskus tugeva surve all välja ammoniaaki. 

Sündmuskohale sõitsid päästjad Rakvere, Kunda ja Tapa päästekomandodest, operatiivkorrapidaja ning regiooni korrapidaja.

Ammoniaagileke suleti kella 11.15. Päästjad määrasid ohutsooni, kuhu inimestel ilma erivarustuseta siseneda ei lubata.

Kohtla-Järve päästekomando jõudis erikeemiavarustusega sündmuskohale kell 12.13. Päästjad sisenesid keemiasukeldumisülikondades ohutsooni olukorra kontrollimiseks.

Kell 13.15 teatas Ida päästekeskus, et mahutist ammoniaaki ei leki ning inimestele ohtu ei ole.

Kell 12.30 sõitis õnnetuspaigale ka matusebüroo auto.

Lihatööstus: tegemist oli kogenud spetsialistidega

HKScan Estonia teatas, et täna tehti tööstuse külmtootmise kompressori tsehhis masina tavapärast hooldust, hooldustöid teostasid pika töökogemusega spetsialistid. 

«Avaldame kaastunnet hukkunud töötaja perekonnale ja lähedastele. Teeme omalt poolt kõik, et toetada hukkunu perekonda,» ütles HKScan Estonia juhatuse esimees Teet Soorm.

Täna hommikul surmaga lõppenud raskes tööõnnetuses hukkus keskealine ammoniaagi külmutusseadmete masinist, teatas ettevõte. Masinist oli töötanud selles valdkonnas terve elu. Lisaks toimetati kiirabiga haiglasse keskealine tehnik.

Õnnetust uurib edasi HKScan Estonia koostöös tööinspektsiooni ja politseiga ning täpsem info selgub kui uurimine on läbi viidud, kinnitas lihatööstus.

Rakvere lihakombinaadi tehases toimub tootmine esmaspäevast reedeni. Laupäeviti tehas ei tööta ja toimuvad hooldustööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles