Rakvere veterinaaridel hakkas kahju hukkamisele määratud kassist

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rakvere loomakliinik

Rakvere loomakliinikusse toodi Vihula vallast omanikuta kass, kelle esikäpp oli randmest alates deformeerunud ja tugevas põletikus, lisaks leidus tal kergemaid vigastusi teistes kehapiirkondades.

Süstal kassi viimseks uinutamiseks oli juba valmis pandud, kuid loomake hakkas talle pai tehes nurruma ja vaatas oma rohekaskollaste silmadega kliiniku töötajatele lootusrikkalt otsa, mille peale nad ei suutnud kassi magama panna.

Kassile oli enne seda otsustatud teha eutanaasia põhjusel, et Vihula vallal puudus kassi ravimiseks raha.

Rakvere loomakliiniku töötajad otsustasid kassi ravikulud osaliselt kompenseerida. Oma abikäe ulatas ka Virumaa kodutute loomade varjupaik.

7–8-kuuse kassi esikäpp oli tõenäoliselt jäänud rebaseraudadesse või muusse püünisesse.  Arvatavasti oli ta vigastatuna juba mõnda aega lootusetult ringi hulkunud. Suurte vigastuste ja põletiku tõttu ei jäänud muud üle, kui kassil tuli esikäpp amputeerida.

Kolmejalgsele kassile loodetakse nüüd leida armastav ja hooliv kodu.

Isu on opereeritud loomal hea ning ta naudib inimeste seltskonda ja paitamist. Kolme käpaga saab ta hüpatud, kastis käidud ja probleemideta ringi liikuda.

 «Üldiselt on kiisuke juba päris kõbus. Kuid enne uude kodusse andmist tahame olla kindlad, et kõik oleks korras ja haavad paranenud. Selleks kulub aega veel umbes nädal,» ütles Rakvere loomakliiniku juhataja Kadri Allika.

Täpsemat informatsiooni saavad kassile kodu pakkujad küsida aadressil info@loomahaigla.ee või telefonil 322 7707.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles