Skautlus õpetab märkama

Maarja-Liis Orgmets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skautlushuviline Mark Aleksander Tartust ja skaudijuht Andres Lillemägi (paremal) valmistavad lauamudelit.
Skautlushuviline Mark Aleksander Tartust ja skaudijuht Andres Lillemägi (paremal) valmistavad lauamudelit. Foto: Erakogu

Rakvere skautidel täitub järgmisel aastal kümme tegutsemisaastat. Kunagisest viiekümnest skaudist on alles jäänud seitse, sest skaudijuhte, kes enamasti teevad oma tööd vabatahtlikult, napib.

See aga ei takista neid, kes end liikumisega sidunud, õppimast kõike skautluses vajalikku, õpitakse ka ennast arendama ning olema tähelepanelik kodanik.

Skautlus on rahvusvaheline noorteliikumine, tänu millele on võimalik leida endale sõpru kogu maailmast ning arendada oma keeleoskust. Eelkõige on see aga mitteformaalne õppimine, võiks isegi öelda, et õuesõpe. “Skautlus on toetus koolis õpitule ja sellest õpitut on võimalik kasutada ka koolis. Ütleme nii, et käsi peseb kätt,” rääkis Rakvere ja Vaeküla üksuste skaudijuht Andres Lillemägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles