UEFA esindaja tutvus Rakvere staadioniga

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall
Jalgpall Foto: Caro / Scanpix

Neljapäeval külastas koos Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) esindajatega Rakveret Euroopa Jalgpalliliidu (UEFA) noorte EM-finaalturniiride peakordinaator Claudio Negroni, kes tutvus Eestile usaldatud 2012. aasta kuni 19-aastaste noormeeste Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri mängupaikadega.


EJL-i avalike suhete juhi Mihkel Uibolehe sõnul väisas Negroni, kelle kordineerida on nii U-17, U-19 kui ka U-21 vanuseklasside Euroopa meistrivõistluste finaalturniirid, veel Haapsalu ning Kadrioru ja Lilleküla staadionit Tallinnas. Lisaks vaadati üle treeningväljakud ja majutuspaigad.

Rakvere linnapea Andres Jaadla märkis, et noorte jalgpalli EM-finaalturniiri alagrupimängude jõudmine Rakverre on linna jaoks kahtlemata väga suur sündmus. "Tahame anda endast parima, et Rakvere staadion oleks Euroopa tuleviku jalgpallitähtede vääriline võõrustaja ning võistluspaik vastaks igati nõuetekohastele tingimustele," lausus Jaadla.

Sarnaseid võistluspaikade inspekteerimisi UEFA ametnike poolt on Mihkel Uibolehe kinnitusel oodata veelgi. Järgmine plaanitav külaskäik tehakse ilmselt tuleva aasta suvel.

U-19 vanuseklassi finaalturniirile Eestisse üritavad järgmisel sügisel startivas valiksarjas pääsu 48 riigi koondised, kes loositakse alagruppidesse tuleval teisipäeval, 30. novembril.

Vabapääsu valikmängude teise, eliitringi tagasid kõrgema asetusega Inglismaa, Prantsusmaa ja Hispaania. Eesti kvalifitseerus otse EM-finaalturniirile kui korraldajariik. Kokku pääsevad EM-finaalturniirile mängima kaheksa meeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles